APK keuring voor uw camper of caravan? Maak nu een afspraak!

Alles onder één dak bij Cleijsen: APK, onderhoud en reparatie!

Bij Cleijsen kunt u terecht voor het complete onderhoud van uw caravan of camper. Door ons specialistische bedrijf hebben wij een beter zicht op wat er met de camper mis is. Wij kijken verder dan alleen de APK eisen. Bij een grote onderhoudsbeurt krijgt u korting op de APK kosten.

Controle punten bij APK van campers

Eén keer per jaar moet de camper APK gekeurd worden, alleen bij nieuwe campers kan dit afwijken. U ontvangt een bericht van de RWD wanneer uw camper gekeurd moet zijn. Tijdens de APK keuring wordt uw camper beoordeelt op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Hierbij kunt u denken aan controle van de remmen, verlichting, stuurinrichting, banden, schokdempers en wielophanging. Daarnaast wordt er gekeken naar aspecten die voor het milieu belangrijk zijn, zoals de uitlaatgassen.

Wettelijke verplichtingen APK campers

Als u een camper in uw bezit heeft, mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RWD of de politie. De boete kan €149,- kosten. Ook keert uw verzekeringsmaatschappij geen geld uit als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurde camper.

Als uw camper geschorst is, mag u met deze camper geen gebruik maken van de openbare weg. Als uitzondering op deze regel mag u voor de APK met uw geschorste camper naar het keuringsbedrijf rijden. De reden voor deze uitzondering is, dat uw camper een geldige APK moet hebben op het moment dat de schorsing afloopt of door u wordt beëindigd.

Tarieven voor APK van campers

De APK keuring kost €75,-. Dit is de prijs die u betaalt voor de keuring zelf. Als er tijdens de keuring onderdelen vervangen moeten worden of reparaties moeten worden uitgevoerd, zullen deze kosten bovenop de APK keuringskosten gerekend worden. Mocht er een reparatie nodig zijn, dan nemen wij eerst contact met u op voordat wij de reparatie uitvoeren.

Snel weer
onderweg

We maken gebruik van de modernste reparatietechnieken. Wij bieden u betaalbare, effectieve en veilige oplossingen om snel weer met uw caravan of camper op weg te kunnen.

Voorbeelden van APK

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van apk.